dimecres, 4 d’octubre del 2017

Herois



Hi ha tantes coses per dir sobre el que està passant en els darrers dies, que no sé ni per on començar. Es pot parlar d’incomprensió, d’enrocament, de diàleg de sords, d’accions absurdes i accions heroiques.
D’aquestes darreres, hem pogut ser testimonis de primera mà i, fins i tot, protagonistes. Les imatges recollides des del passat diumenge, un 1 d’octubre que ha entrat en la nostra història per la porta gran, ens han mostrat com persones anònimes, d’aquelles que no es posen en problemes, esperaven amb les mans alçades l’arribada dels antiavalots, equipats com si s’anessin a enfrontar a la més violenta de les revoltes, els envestissin. Gent a qui trepitjaven i colpejaven, els empenyien i patien tota mena d’agressions. Herois quotidians, anònims, armats amb tota la dignitat de què van ser capaços i una papereta. Units al crit de “votarem” i amb la ferma voluntat de fer-se sentir i de voler ser escoltats. 

De l’altre cantó, hi havia un altre tipus d’herois. Centenars de policies i guàrdies civils que vinguts, o portats, per reconquerir la regió rebel. Aquells que per obligació i, no ens enganyem, molts per devoció, venien a defensar una democràcia que no vol escoltar, tot i que ells no ho sàpiguen o no ho vulguin saber. Convençuts que defensaven un país, que hores d’ara se’m fa estrany. Que més d’un cop es van veure envoltats per una multitud que els escridassava i a la que van tractar sense pietat. Posteriorment, hem pogut veure un autèntic desig de reconquesta, al crit de “Que nos dejen actuar!” reclamant respondre al rebuig que han sofert per part d’una població que no els volia i a qui fan nosa. Amb somnis de rebudes triomfals a la tornada al crit de “misión cumplida!”, resposta del “a por ellos” de l’anada.

I mentre tant, els de sempre es van escalfant a la vora d’un foc que van atiant i que, amb el que, si no anem en compte, ens cremaran a nosaltres.

Ja ho sé, aquest post no és imparcial, però molt em temo que la situació, m’ha fet triar un bàndol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada