dimarts, 31 de juliol de 2012

Espècies aquàtiques


Com qualsevol altra activitat humana, això de practicar la natació té les seves peculiaritats i els seus personatges.

D’una banda tenim la invasió de cursets de totes mides, edats i modalitats que ocupen totes les piscines fins a límits insospitats, deixant per als socis uns pocs carrils on amuntegar-se i barallar-se per fer un parell de braçades en condicions. També estan les classes d’aiguagim, on no menys de quaranta persones no paren de moure’s al ritme d’una música estrident i els crits de la monitora de torn. Si no ho heu provat mai, nedar quan a la mateixa piscina estan fent una classe d’aquestes es converteix en tot un entrenament de supervivència en cas naufragi en alta mar i en mig d’un temporal. No us podeu imaginar l’onatge que provoquen! Arribes a la vora i dónes gràcies a Déu!

Després tenim els diferents personatges: el triatleta, que neda com si li anés la vida en la tasca, i molts cops amb tota mena d’andròmines per ajudar-lo a millorar la tècnica i els resultats. També està el “catxalot”, aquell personatge, tant masculí com femení, que al marge de la seva massa corporal és capaç de buidar la piscina entre xipollejos desorganitzats que simulen els moviments de la natació (també tenim la subespècie “balenó” que és la versió infantil del “catxalot”). Una altra espècie són els “assalta-carrils”, aquests són especialistes en aparèixer del no-res topant contra tu i, en molts casos, esbroncant-te perquè no mires per on vas. Com si tinguessis ulls al clatell! Per norma general, aquests tenen ja una certa edat i n’hi ha amb molta mala llet: com s’atreveix un “nano” a molestar-lo a ell/ella que està fent els seus exercicis de recuperació per als qual és imprescindible un carril sencer i la meitat e l’altre!

La sort és que en aquests dies estiuencs, molta d’aquesta fauna es desplaça a altres hàbitats i, amb una mica de sort, pots trobar un carril on poder fer unes piscinetes on posar a to l’esquena malgirbada que t’ha tocat carregar.


I que consti, jo no estic en cap de les espècies descrites, per descomptat. Igual formo part d’alguna altra que potser encara està en estudi i pendent de catalogació... Us mantindré informats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada